Sensei Leonard Baloi

Sensei Leonard Băloi 4 DAN Shito Ryu

Leonard Baloi si-a inceput cariera sportiva in anul 1990, la Clubul ICTB Bucuresti, practicand karate stilul shotokan, primele taine ale artelor martiale japoneze fiindu-i impartasite de catre Sensei Ghita Mihai.

In anul 1992 in urma unei selectii, a fost transferat la Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, unde isi desfasoara activitatea si in prezent, practicand karate stilul shito-ryu, fiind indrumat si pregatit de catre Shihan Manea Vasile.

In activitatea sportiva a obtinut numeroase medalii pe plan national, la campionatele nationale – multiplu campion national, la diverse turnee si cupe ale Romaniei cat si pe plan international la campionatele europene si mondiale.
In anul 1994, in paralel cu activitatea de sportiv, incepe carierea de instructor si ulterior pe cea de antrenor, pregatind grupe de sportivi la Palatul Copiilor, CS Go Bucuresti si CS Dinamo Bucuresti.

In anul 1998 participa la primul stagiu de arbitraj organizat de FRKM, in urma caruia a fost certificat arbitru national, categoria referee A kumite si judge A kata, de Comisia Centrala de Arbitrii condusa de Sensei Suciu Gabriel, fiind reconfirmat ulterior la toate stagiile de arbitraj organizate de FRKM si FRKarate.

In anul 2004 infiinteaza Clubul Sportiv Okinawa Bucuresti, unde activeaza ca presedinte si antrenor pana in prezent. In urma experientei acumulate, atat ca sportiv cat si a metodelor noi de antrenament implementate, sportivii pregatiti in cadrul clubului, au fost selectati la loturile nationale, obtinand rezultate deosebite pe plan national si international.
In anul 2011 obtine ultima categoria de antrenor “Antrenor maestru” in cadrul Centrului National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor.

In perioada 2011 – 2013, isi definitiveaza studiile in domeniul sportului, in cadrul Facultatii de Educatie Fizica si Sport a Universitatii Ecologice din Bucuresti, obtinand diploma de master in “Managementul activitatilor de educatie fizica si sport”.
Impreuna cu diverse asociatii si fundatii a colaborat la proiecte de implementare a activitatilor sportive si de karate in centrele de asistenta sociala, centrele de protectia copilului si centrele pentru copii cu nevoi speciale, avand rezultate remarcabile.

In anul 2013 obtine al IV-lea Dan in karate shito-ryu in urma examenului de grad sustinut cu Shihan Manea Vasile. Este coordonatorul Programului “Pierre de Coubertin” editia 2014 – “Copiii – Educatie prin Karate”, proiect ce se desfasoara la nivel national si prin care se doreste cresterea bazei de selectie si promovarea karate-ului la nivel scolar.

2016 – Leonard Baloi devine World Judge WKF

"Despre Sensei Leonard Baloi" - By leonard.nica@cotton.ro - - No Comments

ADD COMMENT